Qualitat Certificada

BRC GLOBAL STD PMP Certificació

Des d’Ingogroup sempre hem volgut estar a la davantera de les empreses d’arts gràfiques a tots els nivells. Ja fa uns quants anys que va estandarditzar-se la utilització de materials autoadhesius amb el certificat ISEGA, que regula el contacte directe amb els aliments a tota la gamma dels nostres materials. Des del 2014 estem auditats sota la certificació BRC GLOBAL STD PMP (Packaging & Packaging Materials) en envasos i materials d’envasament (antiga BRC/IOP), fet que reflecteix la nostra constant per diferenciar-nos de la nostra competència i marcar tendència dins del sector de la impressió d’etiquetes autoadhesives en bobina.

Com a empresa especialitzada en el sector de l’alimentació, després d’observar les necessitats pel que fa a la seguretat alimentària juntament amb la tendència creixent d’aquest mercat cap a les exportacions a Anglaterra, França i Alemanya, des d’Ingogroup vam proposar-nos estar certificats sota la norma BRC GLOBAL STD PMP (Packaging & Packaging Materials). Aquesta certificació, nascuda com a necessitat d’una norma uniforme i exquisida de la qualitat i seguretat alimentària, ara té un caràcter universal i actualment és considerada el marc de referència que garanteix la seguretat, la legalitat i la qualitat dels envasos i el material d’envasat utilitzats tant en la indústria alimentària com en altres indústries.

A manera d’exemple, la majoria de les grans cadenes de distribució britàniques han declarat que tots els proveïdors de materials d’envàs i embalatge utilitzat en productes alimentaris amb la seva marca han d’aconseguir la certificació en la norma BRC GLOBAL STD PMP (Packaging & Packaging Materials).

Aquest protocol és una versió especial pels fabricants de materials en contacte amb aliments, envasos i embalatges. BRC GLOBAL STD PMP (Packaging & Packaging Materials), associació que agrupa a la majoria de les grans cadenes de distribució britàniques, juntament amb l’Institute of Packaging van editar a l’octubre de 2001 la norma tècnica BRC GLOBAL STD PMP (Packaging & Packaging Materials) i el protocol per a companyies fabricadores i proveïdores de materials d’envàs i embalatge per a productes alimentosos amb marca de cadenes distribuïdores (BRC GLOBAL STD PMP (Packaging & Packaging Materials) Technical Standard and Protocol for companies manufacturing and supplying food packaging materials for Retailer Branded Products).

A Ingogroup ens sentim orgullosos de poder ser de les poques empreses del país que està auditada sota aquesta norma i tot el que això representa.

Entre els requisits d’aquesta norma s’inclouen tant les declaracions d’intenció com els compromisos d’obligat compliment i recomanacions de bones pràctiques. La certificació permet als subministradors demostrar el seu compliment amb l’Especificació Tècnica del British Retail Consortium. A més, les empreses podran compatibilitzar altres certificacions, com la de la norma UNE-EN ISO 9001 de Sistemes de Gestió de la Qualitat o la ISO 14001 de Sistema de Gestió Mediambiental, com és el nostre cas.

Actualment, el BRC GLOBAL STD PMP (Packaging & Packaging Materials) és una norma de màxims i de caràcter global que compta, tal com hem comentat abans, amb un gran reconeixement internacional, i s’ha convertit en la primera norma reconeguda pel Global Food Safety Initiative, ja que cobreix tots els requisits exigits per aquest organisme internacional per a la distribució a escala mundial.