SOSTENIBILITAT

Certificacions, qualitat i
polítiques de sostenibilitat

Ingogroup és una empresa especialitzada en el sector de l'alimentació que va detectar des del seu inici la tendència creixent d'aquest mercat cap a les exportacions a Anglaterra, França i Alemanya. Unit a això es van generar una sèrie de necessitats en referència a qualitat alimentària i requisits mediambientals que es van transformar en el nostre cas en la incorporació de les tintes de baixa migració, certificació sota la norma BRC EMBALATGE, incorporació de l'assecat UVI Led, certificació FSC... Tot això amb l'únic objectiu de poder avançar-nos als requisits que amb els anys se'ns han anat presentant a tots els nivells. Tot això reflecteix la nostra dedicació a diferenciar-nos de la nostra competència i marcar tendència dins del sector de la impressió d'etiquetes autoadhesives primer i de l'embalatge flexible després.

logos de sostenibilidad Ingogroup

Tecnologia LED

Fa 4 anys vam decidir millorar el nostre equipament i poder oferir als nostres clients la tecnologia flexo uvi LED destinada al sector de l'embalatge flexible amb l'objectiu de poder oferir un producte que complís tots els requisits demandats. Gràcies a aquest canvi tecnològic hem aconseguit reduir un 34% les nostres emissions de CO2 en la fabricació de les nostres etiquetes autoadhesives i anul·lar totalment l'emissió de COVs en l'embalatge flexible pel simple fet que NO els generem.

0
KWh / anuals
d'estalvi energètic
%
Reducció d'emissions
0
Ton / anuals
CO² evitats
0
Arbres no talats

Instal·lacions fotovoltaiques

En paral·lel, Ingo ha realitzat la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a poder fer front a l'increment constant dels preus de l'energia i ser encara més sostenibles i autònoms. Amb ella, generem  + 210.000 KW/h anuals que eviten que 52 tones anuals de C02 arribin a l'atmosfera.

0
KWh / anuals
de generació energètica
%
Reducció d'emissions
0
Ton / anuals
CO² evitats
0
Arbres plantats

En resum, la reducció dels 265.000 KW/h del LED + la generació dels 210.000 KW/h de les plaques fotovoltaiques fa que INGO pugui reduir un 50% el seu consum elèctric anual que equival a una reducció de l'impremta de carboni d'un 61%.

*SENSE EMISSIÓ (0%) DE COMPOSTOS ORGÀNICS VOLÀTILS AL MEDI AMBIENT (COVS) EN TOT EL PROCÉS PRODUCTIU DELS NOSTRES FILMS, TANT EN LA FABRICACIÓ DELS GRAVATS, COM EN LA IMPRESSIÓ I LA LAMINACIÓ

100 %
Emissió de COVs*

En resum, la reducció dels 265.000 KW/h del LED + la generació dels 210.000 KW/h de les plaques fotovoltaiques fa que INGO pugui reduir un 50% el seu consum elèctric anual que equival a una reducció de l'impremta de carboni d'un 61%.

*SENSE EMISSIÓ (0%) DE COMPOSTOS ORGÀNICS VOLÀTILS AL MEDI AMBIENT (COVS) EN TOT EL PROCÉS PRODUCTIU DELS NOSTRES FILMS, TANT EN LA FABRICACIÓ DELS GRAVATS, COM EN LA IMPRESSIÓ I LA LAMINACIÓ

100 %
Emissió de COVs*

Certificats

logo FSC

CERTIFICACIÓ FSC

Què és la Certificació FSC?

FSC és l'acreditació per a la gestió forestal sostenible més estesa i acreditada a escala mundial. FSC és pionera en la certificació forestal i acumula més de 25 anys d'experiència establint l'estàndard de la gestió forestal sostenible.

LA GARANTIA DEL SUBMINISTRAMENT RESPONSABLE

Des d'aquest any 2021, INGOGROUP se suma al compromís FSC ® que permet acreditar la salvaguarda de la cadena de custòdia en les matèries primàries utilitzades i que mostra, una vegada més, el nostre compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient.

Aquest procés d'establiment d'un estàndard únic i global, permet a les parts interessades, propietaris de boscos, comunitats, ONG i empreses prendre decisions conjuntes sobre els problemes que afecten els boscos avui i en el futur. Això assegura la inclusió en la cerca de les millors solucions i resultats per als mercats i els consumidors.

El paper i el cartó fets amb fibres forestals són materials utilitzats en el sector de l'embalatge que ajuden a envasar, protegir i informar sobre els productes i les seves marques.

No obstant això, aquests materials a vegades poden ser producte de la desforestació o de males pràctiques forestals. En aquest cas, representen una amenaça no sols per als boscos del món, sinó també per a aquestes mateixes empreses i la reputació de la seva marca.

És una realitat que els consumidors estan preocupats pel canvi climàtic perquè són conscients del vincle entre l'ordenació sostenible i la preservació dels boscos, un dels recursos més preuats del món. També es reconeix àmpliament el paper dels boscos en la mitigació del canvi climàtic. Els consumidors esperen que les empreses siguem part de la solució i que venguem productes fabricats amb materials sostenibles i d'origen responsable. A mesura que creix la demanda dels consumidors per productes responsables, les marques que impulsem la sostenibilitat també prosperem.

El sistema de certificació FSC ® ens ajuda a demostrar als nostres clients el nostre compromís amb la sostenibilitat mantenint la cadena de custòdia d'inici a fi i d'aquesta manera assegurar una font de paper a llarg termini mitjançant el maneig sostenible dels boscos.

EL VALOR DE L'FSC ®

Com l'acreditació de certificació forestal sostenible més reconeguda a nivell global, l'etiquetatge FSC ® informa els clients que els materials utilitzats procedeixen de fonts sostenibles i legals.

Desforestació zero
Tot i que es talen arbres, no hi ha pèrdua neta de bosc amb el temps.

Protecció del medi ambient
La certificació FSC ® requereix que es mantingui la biodiversitat i que es protegeixin les àrees d'alt valor de conservació, inclosos els boscos primaris.

Respecte pels drets dels pobles indígenes
La certificació FSC ® requereix que els habitants dels boscos siguin consultats i compromesos, i que es mantinguin els drets culturals

Salari i ambient de treball justos per als treballadors.
La certificació FSC ® requereix capacitació, seguretat i salaris dignes per a tots els treballadors.
Per tant, un bosc certificat FSC ® dona la seguretat que tots aquests factors han estat considerats i aquesta seguretat s'estén a tots els materials provinents d'aquest bosc.
Els boscos certificats FSC ® tenen beneficis ambientals, econòmics i socials, però FSC ® no sols ajuda a la gestió forestal, també és molt valuós per a les empreses que utilitzen materials de boscos certificats per FSC ®.

FSC ® A NIVELL GLOBAL
FSC ® desenvolupa polítiques i estàndards basats en els mateixos principis i criteris a tot el món. Aquests s'adopten com a estàndards nacionals per a complir necessitats locals i permetre que les empreses certificades FSC ® obtinguin accés a nous mercats internacionals mantenint els seus compromisos de sostenibilitat.

ELS CONSUMIDORS CONFIEN EN FSC ® PER A PROTEGIR BOSCOS
Els consumidors són cada vegada més conscients sobre la necessitat de reciclar i reduir els envasos que acaben en els oceans i també en els abocadors. Requereixen, més ben dit, requerim un canvi en la indústria de l'embalatge, evitant especialment els embalatges d'un sol ús i buscant solucions més sostenibles.

Un informe publicat en 2017 per un fabricant suec de polpa i paper va mostrar que, a nivell mundial, 3 de cada 4 consumidors estarien d'acord a pagar més per productes amb envasos sostenibles.

  • 8 de cada 10 consumidors enquestats esperen que les empreses s'assegurin que els productes de fusta o paper que venen no contribueixin a la desforestació.
  • 8 de cada 10 consumidors enquestats reconeixen l'etiqueta FSC ®
  • 8 de cada 10 consumidors enquestats que han comprat o recorden haver comprat productes FSC ® diuen que una etiqueta FSC ® en un producte té un efecte positiu en la seva decisió de compra.
  • 7 de cada 10 consumidors enquestats esperen que la informació sobre sostenibilitat dels productes sigui certificada per una organització independent.

En aquest context, estar certificats FSC ® i exigir als nostres proveïdors la cadena de custòdia dels materials utilitzats, ofereix als consumidors la seguretat que la nostra empresa ha triat treballar amb materials obtinguts de manera responsable.

És una realitat que els consumidors estan preocupats pel canvi climàtic perquè són conscients del vincle entre l'ordenació sostenible i la preservació dels boscos, un dels recursos més preuats del món. També es reconeix àmpliament el paper dels boscos en la mitigació del canvi climàtic. Els consumidors esperen que les empreses siguem part de la solució i que venguem productes...

logo BRCGS

Certificació BRC GLOBAL STD PMP (Packaging & Packaging Materials)

Ingogrup hem volgut estar sempre a l'avantguarda de les empreses d'arts gràfiques a tots els nivells. Ja des de fa anys es va estandarditzar la utilització de materials autoadhesius amb certificat ISEGA per a contacte directe amb els aliments, i ara, aquesta nova certificació BRC GLOBAL STD PMP (Packaging & Packaging Materials) (SGS) obtinguda continua reflectint el nostre objectiu de diferenciar-nos de la nostra competència i marcar tendència dins del sector de la impressió d'etiquetes autoadhesives en bobina. Som una empresa especialitzada en el sector de l'alimentació i hem observat les necessitats referents a seguretat alimentària juntament amb la tendència creixent d'aquest mercat cap a les exportacions a Anglaterra, França i Alemanya.

BRC GLOBAL STD PMP Certification

Ingogroup hem volgut estar sempre a la davantera de les empreses d'arts gràfiques a tots els nivells. Ja des de fa anys es va estandarditzar la utilització de materials autoadhesius amb certificat ISEGA per a contacte directe amb els aliments per a tota la gamma dels nostres materials i des del 2014 estem auditats sota la certificació BRC GLOBAL STD PMP (Packaging & Packaging Materials) per a envasos i materials d'envasament (antiga BRC/*IOP), fet que reflecteix la nostra voluntat de diferenciar-nos de la nostra competència i marcar tendència dins del sector de la impressió d'etiquetes autoadhesives en bobina.

Com a empresa especialitzada en el sector de l'alimentació, després d'observar les necessitats respecte a seguretat alimentària juntament amb la tendència creixent d'aquest mercat cap a les exportacions a Anglaterra, França i Alemanya, des d'Ingogroup ens vam proposar estar certificats sota la norma BRC GLOBAL STD PMP (Packaging & Packaging Materials). Aquesta certificació, nascuda com a necessitat d'una norma uniforme i exquisida de la qualitat i seguretat alimentària, té ara caràcter universal i és considerada actualment el marc de referència per a garantir la seguretat, la legalitat i la qualitat dels envasos i el material d'envasament emprats tant en la indústria alimentària com en altres indústries.

Com a d'exemple, la majoria de les grans cadenes de distribució britàniques han declarat que tots els proveïdors de materials d'envàs i embalatge utilitzat en productes alimentaris amb la seva marca han d'aconseguir la certificació en la norma BRC GLOBAL STD PMP (Packaging & Packaging Materials).

Aquest protocol és una versió especial per als fabricants de materials en contacte amb aliments, envasos i embalatges. BRC GLOBAL STD PMP (Packaging & Packaging Materials), associació que agrupa la majoria de les grans cadenes de distribució britàniques, juntament amb l'Institute of Embalatge van editar l'octubre de 2001 la norma tècnica BRC GLOBAL STD PMP (Packaging & Packaging Materials) i el protocol per a companyies fabricadores i proveïdores de materials d'envàs i embalatge per a productes alimentaris amb marca de cadenes distribuïdores (BRC GLOBAL STD PMP (Packaging & Packaging Materials) Technical Standard and Protocol for companies manufacturing and supplying food packaging materials for Retailer Branded Products).

Ingogroup ens sentim orgullosos de poder ser de les poques empreses del país que està auditada sota aquesta norma i tot el que això suposa.

Entre els requisits d'aquesta norma s'inclouen tant declaracions d'intenció com compromisos d'obligat compliment i recomanacions de bones pràctiques. La certificació permet als subministradors demostrar el seu compliment amb l'Especificació Tècnica del British Retail Consortium. A més, les empreses podran compatibilitzar altres certificacions, com la de la norma UNE-EN ISO 9001 de Sistemes de Gestió de la Qualitat o l'ISO 14001 de Sistema de Gestió Mediambiental, com és el nostre cas.

Actualment, el BRC GLOBAL STD PMP (Packaging & Packaging Materials) és una norma de màxims i de caràcter global que compte, tal com hem comentat abans, amb un gran reconeixement internacional, i s'ha convertit en la primera norma reconeguda per Global Food Safety Initiative ja que cobreix tots els requisits exigits per aquest organisme internacional per a la distribució a nivell mundial.

logo iso 9001

Certificació ISO 9001

Què és la norma ISO 9001?

L' ISO 9001 és una norma internacional que s'aplica als sistemes de gestió de qualitat (SGC) i que se centra en tots els elements d'administració de qualitat amb els quals una empresa ha de comptar pertenir un sistema efectiu que li permeti administrar i millorar la qualitat dels seus productes o serveis.

Els clients s'inclinen pels proveïdors que compten amb aquesta acreditació perquè d'aquesta manera s'asseguren que l'empresa seleccionada disposi d'un bon sistema de gestió de qualitat (SGC). Aquesta acreditació demostra que l'organització està reconeguda per més de 640.000 empreses de tot el món.

L' ISO 9001:2015 es la base del sistema de gestió de la qualitat ja que és una norma internacional i que se centra en tots els elements d'administració de qualitat amb els quals una empresa ha de comptar per a tenir un sistema efectiu que li permeti administrar i millorar la qualitat dels seus productes o serveis.

Els clients s'inclinen pels proveïdors que compten amb aquesta acreditació perquè d'aquesta manera s'asseguren que l'empresa seleccionada disposi d'un bon sistema de gestió de qualitat (SGC). Existeixen més de 640.000 empreses en el món que compten amb la certificació ISO 9001. Què saben elles que vostè no sàpiga? Molts senten parlar de l' ISO 9001 per primera vegada només quan un possible client s'acosta a preguntar si l'empresa compta amb aquesta certificació. Aquest article tracta sobre els elements que s'inclouen a la norma ISO 9001 i els avantatges que té una empresa en aconseguir la certificació.

L' Organització Internacional d'Estandardització (ISO, segons l'abreviació acceptada internacionalment) té la seva oficina central a Ginebra, Suïssa, i està formada per una xarxa d'instituts nacionals d'estandardització a 156 països, amb un membre en cada país.

L'objectiu de l'ISO és arribar a un consens respecte a les solucions que compleixin amb les exigències comercials i socials (tant per als clients com per als usuaris). Aquestes normes es compleixen de manera voluntària ja que l'ISO, sent una entitat no governamental, no compta amb l'autoritat per a exigir el seu compliment.

No obstant això, tal com ha ocorregut amb els sistemes d'administració de qualitat adaptats a la norma ISO 9000, aquestes normes poden convertir-se en un requisit perquè una empresa es mantingui en una posició competitiva dins del mercat.

Què és la norma ISO 9001?
L' ISO 9001 és una norma internacional que s'aplica als sistemes de gestió de qualitat (SGC) i que se centra en tots els elements d'administració de qualitat amb els quals una empresa ha de comptar pertenir un sistema efectiu que li permeti administrar i millorar la qualitat dels seus productes o serveis.

Els clients s'inclinen pels proveïdors que compten amb aquesta acreditació perquè d'aquesta manera s'asseguren que l'empresa seleccionada disposi d'un bon sistema de gestió de qualitat (SGC). Aquesta acreditació demostra que l'organització està reconeguda per més de 640.000 empreses de tot el món.

Cada sis mesos, un agent de certifcadors realitza una auditoria de les empreses registrades a fi d'assegurar-se el compliment de les condicions que imposa la norma ISO 9001. D'aquesta manera, els clients de les empreses registrades es deslliuren de les molèsties d'ocupar-se del control de qualitat dels seus proveïdors i, al seu torn, aquests proveïdors només han de sotmetre's a una auditoria, en comptes de diverses dels diferents clients. Els proveïdors de tot el món han de cenyir-se a les mateixes normes.

Certificació ISO 14001

Què és la norma ISO 14001?

La norma ISO 14001 és la norma internacional de sistemes de gestió ambiental (SGA), que ajuda a la seva organització a identificar, prioritzar i gestionar els riscos ambientals, com a part de les seves pràctiques de negocis habituals.

Ingogroup està certificada sota la norma ISO 14001 des de l'any 2010  perquè aporta un vessant verd a l'organització, i ho considerem com un dels principals mecanismes competitius avui dia al món empresarial i una manera de diferenciar-nos respecte a la nostra competència.

El 15 de setembre de 2015, es va publicar la nova ISO14001:2015. Entre els canvis que s'observen, hi ha modificacions en l'estructura i contingut que afavoreix la integració entre sistemes de gestió. Amb aquesta ISO 14001:2015, les organitzacions poden ampliar les seves perspectives i compromisos a través de decisions proactives encaminades a la protecció de l'entorn contra deterioracions i degradació.

La nova edició de la norma ISO 14001 aporta una millora de l'acompliment ambiental i a més el terme indicador cobra un major protagonisme a conseqüència de l'èmfasi que existeix sobre la millora contínua.

A més d'ISO 14001, existeixen altres normes ISO que es poden utilitzar com a eines per a protegir l'ambient, no obstant això, per a obtenir la certificació de protecció al medi ambient només es pot utilitzar la norma ISO 14001. El grup de normes ISO, que conté diverses regles internacionals que han estat uniformitzades i són voluntàries, s'aplica àmpliament en tots els sectors de la indústria.

Quins són els principals requisits?

La norma ISO 14001 exigeix a l'empresa crear un pla de maneig ambiental que inclogui: objectius i metes ambientals, polítiques i procediments per a aconseguir aquestes metes, responsabilitats definides, activitats de capacitació del personal, documentació i un sistema per a controlar qualsevol canvi i avanç realitzat. La norma ISO 14001 descriu el procés que ha de seguir l'empresa i li exigeix respectar les lleis ambientals nacionals. No obstant això, no estableix metes d'acompliment específiques de productivitat.

Quins són els principals avantatges i limitacions?

La certificació ISO 14001 és ben coneguda en el sector industrial. Amb aquesta certificació es tracta de millorar la manera en què una empresa redueix el seu impacte al medi ambient, la qual cosa pot crear beneficis interns en millorar l'ús dels recursos (per exemple, reduint l'ús de matèria primària i energia, o millorant el maneig de deixalles). La principal limitació amb ISO 14001 és que no hi ha requisits específics. Això vol dir que una empresa amb metes molt ambicioses i una amb metes més modestes, poden ser certificades per igual. En alguns casos, una certificació ISO 14001 només significa que l'empresa ha desenvolupat un pla de protecció ambiental i que està complint amb les lleis nacionals referents al medi ambient, mentre que per a unes altres, implica molt més. En conseqüència, l'efecte depèn en gran mesura del compromís que assumeixi cada empresa de manera individual. Els productes d'una finca amb certificació ISO 14001, no poden portar la marca ISO 14001 en l'etiqueta i no reben cap sobrepreu en particular. Atès que cada vegada més empreses estan obtenint la certificació ISO, és possible que aquesta norma no sigui un factor determinant per a obtenir un major avantatge en el mercat, però com es va esmentar anteriorment li pot portar beneficis interns a l'empresa.

icono - Baja migración

Baixa migració

De la mateixa manera que l'any 2014 a Ingogroup ens vam proposar avançar-nos a la nostra competència i ser de les primeres empreses del sector de l'etiqueta autoadhesiva a estar certificada sota la normativa BRC GLOBAL STD PMP (Packaging & Packaging Materials); durant l'any passat 2016 hem estat treballant amb el nostre proveïdor estratègic de tinta FLINT (un referent a nivell mundial), per a poder garantir que des del primer trimestre del 2017 poguéssim imprimir totes les nostres etiquetes utilitzant únicament negres de Baixa Migració.

Com és sabut, en el món de l'embalatge i l'embalatge flexible de gran format, aquest tipus de tintes són utilitzades ja com un estàndard en tractar-se de productes que entren, la majoria d'ells, en contacte directe amb els aliments.

En el cas de la impressió d'etiquetes autoadhesives (banda estreta) el que entra en contacte directe amb l'embalatge, i en alguns casos amb els aliments directament, és l'adhesiu i per això sempre hem treballat amb materials que tenen la certificació ISEGA de contacte directe amb aliments grassos. Però com la intenció de Ingo ha estat sempre avançar-se a les necessitats futures dels seus clients, hem volgut avançar-nos a l'aplicació obligada de futures normatives (algunes d'elles estan ja avui en vigor com la Directiva Europea 2002/72 / CE, i en països com Suïssa, amb una legislació molt més estricta, a la Ordinance of the FDHA on Materials and Articles (817.023.21)), i oferir als nostres clients la total seguretat que tots els seus productes estan etiquetats amb adhesius certificats per a contacte directe alimentari i a partir d'aquest 2017, impresos tots amb tintes de baixa migració que compleixen la normativa Suïssa abans esmentada.